Appeltaart toetje

Aangepast (Op Maat) Appeltaart toetje.

20140325_191301 

Benodigdheden:

  • Loempia vellen (1 per persoon) (te koop bij de Toko in de vriezer – beetje laten ontdooien eraf halen wat je nodig hebt en de rest goed inpakken en weer terug in de vriezer..voor een volgend toetje)
  • Appel, geschild en stukjes
  • Kaneel
  • Citroenrasp
  • Walnoten
  • Sesamzaadjes
  • lekkere honing (even opwarmen zodat je makkelijk een beetje kunt druppelen)
  • Banaan in dunne plakjes gesneden

Oven voorverwarmen op 180 graden. Vel bakpapier op je bakplaat leggen. Appelstukjes kruiden met de kaneel en citroenrasp (naar smaak). Loempia-vel bestrijken met water en plakje banaan in het midden leggen, loempia vel terugslaan over banaan en stukjes walnoot en gekruide appel erop plaatsen, heel klein beetje honing erover en de rest van het loempia-vel beetje frommelen. bovenop weer heel klein beetje honing druppelen en sesamzaadjes erover strooien. In de oven ,ongeveer 15 minuten (beetje in de gaten houden..is klaar zodra knapperig is)

Rest van de gekruide appelstukjes en eventueel extra (ongeveer een halve appel per persoon) in een stenen/glazen schaaltje, klein beetje water erbij en op de hoogste stand in de magnetron totdat de appel bijna gaar is (geen pap) en het water beetje stroperig is. Afgedekt laten staan totdat je klaar bent met je avondeten en het toetjestijd is…

Als je klaar bent met je maaltijd zijn de appelstukjes afgekoeld en de knapperige flapjes ook minder heet. Mooi schaaltje, laagje gekruide appelstukjes, laagje magere yoghurt erover en als versiering klein beetje appelstukjes bovenop. op een bordje ..knapperig flapje ernaast en….zucht volmaakt toetje (met erg weinig calorieën)

 

Veel plezier met maken en meer nog..eet smakelijk…wij hebben ervan genoten.

20140325_191236

Ik hoor graag hoe je het maken en opeten ervaren hebt…?

Geef een antwoord