BedrijfsCoaching

Gezocht…ondernemers die goed voor hun personeel willen zorgen.
Dit omdat je je realiseert dat een gezonde onderneming staat of valt met de gezondheid van je personeel.

Dreigende uitval van personeel

Personeel die niet lekker in zijn/haar vel zit kan op veel vlakken klachten hebben, werk en/of privé, psychisch en/of lichamelijk. 
De klachten kunnen zichtbaar zijn of niet! 

Klachten, wel of niet gekoppeld aan lichamelijke klachten, hoeven niet altijd zichtbaar te zijn maar hebben wel altijd invloed op het functioneren van de persoon.

Klachten zoals:

  • vermoeidheid
  • burn-out
  • stress
  • spanning
  • onzekerheden
  • angsten
  • piekeren, etc. ,  

Personeel die niet lekker in zijn/haar vel zit kost de ondernemer vaak meer dan het uitgevallen personeel. Ze zijn wel aanwezig maar functioneren niet optimaal waardoor productiviteit en effectiviteit afneemt.
Er zijn onderzoeken die aantonen dat deze kosten wel 6 maal hoger zijn dan de kosten van het ziekteverzuim.

Of deze klachten wel of niet veroorzaakt worden door het werk maakt voor het welzijn van het personeel ook niet uit, je brengt tenslotte je hele zelf mee naar je werk. Het is dan ook jammer als een werkgever bij coaching aangeeft dat het werk gerelateerd moet zijn. Alle persoonlijke ontwikkeling ter ondersteuning of verbetering van het welbevinden heeft direct invloed op het werk.

Zit je lekker in je vel dan straal je dat uit naar je omgeving en ervaar je flow in alle aspecten van je leven.

Bedrijfscoaching uitval personeel

Heb je personeel in dienst dat enorm gemotiveerd is?
Wat fijn!
Zie je dan als ondernemer ook dat sommige personen stress, spanning ervaren en dat er een aantal zijn die heel vaak over hun eigen grenzen heen gaan of laten gaan?
Soms gebeurd dit uit angst om hun baan te verliezen of juist door onzekerheden (het altijd goed willen doen en zich niet bekwaam, goed genoeg voelen, geen grenzen durven aangeven). 
Sommige ondernemers kiezen er (vanuit financiële overwegingen) voor om dit liever niet zien. Als je in deze situaties echter tijdig coaching inzet (betrekkelijke kleine investering) kun je hoogstwaarschijnlijk uitval voorkomen…en misschien wel minstens zo belangrijker…je personeel voelt zich gezien, gewaardeerd en gesteund.

Het is dan ook altijd zinvol om coaching in te zetten.

Samen sterker door bedrijfscoaching

Ik kom graag langs voor een vrijblijvende kennismaking en om door te nemen hoe we samen een nog gezondere onderneming kunnen realiseren. Naar aanleiding van ons gesprek volgt een offerte op maat.

Mijn ervaring bij bedrijven

Ik heb als stoelmasseur 7 jaar lang honderden werknemers onder mijn handen gehad bij heel veel verschillende bedrijven.
Naast de ontspannende stoelmassages had ik regelmatig (tijdens en soms na de stoelmassage) gesprekken met werknemers. In vele gevallen hoefde ze niet uit te spreken waar ze lichamelijk of emotioneel tegenaan liepen omdat hun lichaam het al liet zien. Het ondersteunende gesprek, gecombineerd met inzicht, zorgde ervoor dat ze ontspannen en met meer balans naar hun werkplek terugkeerden. Hoe fijn dat ook was, voor even, te weinig tijd om daadwerkelijke klachten aan te pakken. Zo veel spanning bij zoveel werknemers, leidinggevenden en ondernemers.

Daar achter die massagestoel is mijn coaching-roeping nog zichtbaarder geworden. 

Hoe zou het zijn als je meer inzicht, focus en balans zou hebben in je werk en leven? Dat is precies wat bedrijfscoaching voor jou kan doen. Bedrijfscoaching helpt je om je belemmerende gedrag en overtuigingen te doorbreken en nieuwe keuzes te maken. Ben je klaar voor een positieve verandering? Neem dan nu contact met mij op.