Ontstaan - Geboorte Trauma

Bij een geboorte hebben we het meestal over de ervaring van de moeder tijdens de bevalling en tijdens de zwangerschap. We realiseren ons niet (voldoende) dat In de eerste 9 maanden de basis wordt gelegd voor het welzijn van de kleine jij.

Inclusief alle dan al opgelopen trauma’s.

Voor je geboorte

Zelfs al voor je geboorte zijn er krachten en energieën aan het werk die invloed hebben op jouw verdere leven. Hoe is en was het leven van je ouders, van je voorouders. Wat hebben zij meegemaakt en hoe voelen ze zich diep van binnen echt. Wat slaan zij daarvan op in hun Energetisch DNA en geven ze aan je mee.

 De ontdekking

Hoe was het voor je ouders toen ze ontdekte dat je was ontstaan. Waren ze blij of misschien juist helemaal niet. Kun je je dan voorstellen wat dat met jou als klein, net ontstaan, wezentje doet daar, marinerend in het vruchtwater in, de buik van je moeder. Voel je je welkom en gewenst. Ervaar je geliefd en gekoesterd zijn. Of is het nu al pijnlijk.

Gevoelens zonder woorden

Zonder dat je er woorden voor hebt!! Alleen een gevoel diep van binnen. Hoe is dan de rest van je leven als er nu al zo’n gevoel van onwelkom in je zou zitten, afgewezen, er niet mogen zijn.

De 5 fases

Dit is maar 1 moment in de vele momenten die er kunnen zijn tijdens jouw ontstaan. Zo zijn er 4 fases waarin indrukken en trauma’s nu al opgeslagen worden. En dan hebben we het niet over alles wat er meekomt vanuit jouw ouders.

1. Ontstaan – bevruchting

2. Innesteling

3. Ontdekking

4. Zwangerschap

5. Bevalling

Als je er zo naar kijkt dan snap je dat er vele momenten en trauma’s al bij je eerste ademhaling opgeslagen kunnen zijn in jou.

Rode draad 

Deze zijn als een rode draad die je onbewust aanstuurt. Vaak zeggen cliënten dan ook ik voel iets maar kan het niet benoemen. Ook creëert jouw ontstaan een soort magneet waardoor je in je verdere leven juist dat aantrekt en herhaalt waar pijn op zit.

Ervaar je vanuit je ontstaan onwelkomheid dan zal dat iets zijn waar je enorm gevoelig voor bent in je verdere leven. Alsof je al bij voorbaat de afwijzing in contacten voelt…en helaas klopt dat gevoel omdat het in jou zit. Door die allereerste afwijzing, wijs je ook jezelf af.

Wat kun je ermee

Samen gaan we aan de slag om zichtbaar te maken wat er onderdeel is van wie je bent, je blauwdruk, je rode draad. Vervolgens geef ik je de tools om er mee om te gaan zodat het geen belemmering meer hoeft te zijn in je verdere leven.

Als je het geluk hebt dat je ouders er nog zijn kan het fijn zijn om een gesprek te hebben over de fases van jouw ontstaan. Ik heb tools om je bij dat gesprek te helpen. Als we starten aan een coaching traject ontvang je deze van me.

Als er geen mogelijkheden zijn van zo’n gesprek kunnen we je rode draad ook achterhalen op basis van wat je ervaart in je leven. 

From Womb To World

Ik heb genoten van Anna Verwaal en de bij haar gevolgde training From Womb To World in 2022. Deze bijzondere vrouw maakte voor mij zichtbaar wat ik zelf ook voel en zie bij cliënten maar waar ik nog niet de juiste aanpak voor had. De aanvulling in inzichten die ik bij haar heb gekregen maken voor mij dat ik je nog meer te bieden heb om het complete plaatje van jou zichtbaar te laten worden. 

www.fromwombtoworld.com