BedrijfsCoaching

Gezocht…ondernemers die goed voor hun personeel willen zorgen (juist in deze gespannen tijd). Dit omdat je je realiseert dat een gezonde onderneming staat of valt met de gezondheid van je personeel.

Mijn ervaring bij bedrijven

Ik heb als stoelmasseur 7 jaar lang honderden werknemers onder mijn handen gehad bij heel veel verschillende bedrijven. Naast de ontspannende stoelmassages had ik regelmatig (tijdens en soms na de stoelmassage) gesprekken met werknemers. In vele gevallen hoefde ze het niet uit te spreken omdat hun lichaam het al liet zien. Het ondersteunende gesprek, gecombineerd met inzicht, zorgde ervoor dat ze ontspannen en met wat meer balans naar hun werkplek terugkeerden. Hoe fijn dat ook was , voor even,  te weinig tijd om daadwerkelijke klachten aan te pakken. Zo veel spanning bij zoveel werknemers, leidinggevenden en ondernemers. Daar achter die massagestoel is mijn coaching-roeping nog zichtbaarder geworden. 

Dreigende uitval van personeel

Persoon(-eel) die niet lekker in zijn/haar vel zit kan op veel vlakken klachten hebben, werk en/of privé, psychisch en/of lichamelijk. 

De klachten kunnen zichtbaar zijn of niet! Klachten van vermoeidheid, burn-out, stress, spanning, onzekerheden, angsten, piekeren, etc. wel of niet gekoppeld aan lichamelijke klachten, hoeven niet altijd zichtbaar te zijn maar hebben wel altijd invloed op het functioneren van de persoon. 

Of deze klachten wel of niet veroorzaakt worden door het werk maakt voor het welzijn van het persoon(-eel) ook niet uit, je brengt tenslotte je hele zelf mee naar je werk. Het is dan ook jammer als een werkgever bij coaching aangeeft dat het werk gerelateerd moet zijn. Alle persoonlijke ontwikkeling ter ondersteuning of verbetering van het welbevinden heeft direct invloed op het werk.

Zit je lekker in je vel dan straal je dat uit naar je omgeving en ervaar je flow in alle aspecten van je leven.

Heb je personeel in dienst dat enorm gemotiveerd is? wat fijn! Zie je dan als ondernemer ook dat sommige personen stress, spanning ervaren en dat er een aantal zijn die heel vaak over hun eigen grenzen heen gaan of laten gaan? Soms gebeurd dit uit angst om hun baan te verliezen of juist door onzekerheden (het altijd goed willen doen en zich niet bekwaam, goed genoeg voelen, geen grenzen durven aangeven). Sommige ondernemers kiezen er (vanuit financiële overwegingen) voor om dit liever niet zien. Als je in deze situaties echter tijdig coaching inzet (betrekkelijke kleine investering) kun je hoogstwaarschijnlijk uitval voorkomen…en misschien wel minstens zo belangrijker…je personeel voelt zich gezien, gewaardeerd en gesteund.

Het is dan ook altijd zinvol om coaching in te zetten.

Samen sterker

Ik kom graag langs (in deze tijd kan videobellen of telefonisch contact natuurlijk ook) voor een vrijblijvende kennismaking en om door te nemen hoe we samen een nog gezondere onderneming kunnen realiseren. Naar aanleiding van ons gesprek volgt een offerte op maat.