Risotto Oo

Neem de tijd, aandacht en rust om deze risotto oO maximaal lekker klaar te maken.

PuurJuud Risotto Oo.

Benodigdheden:

Risotto rijst (ongeveer half pak- van 400 gram)
Witte wijn (droge) (ongeveer tot ½ fles) Hik..
Ruim halve liter gekookt water met bouillonblok (kip) als eerste klaarzetten.
Flinke Ui gesnipperd
Knoflook
Koriander (naar smaak, ik gebruik gedroogde omdat ik verse snel overheersend vindt)
Champignons (hele bak)
Groene pesto
Parmezaanse kaas
Asperges (potje)
Peper (snufje)

Bereidingswijze: Bouillon klaarzetten

Champignons fijn snijden en met klein beetje olie in koekenpan smoren op niet te hoog vuur. Deksel erop zodat het champignon-nat niet verloren gaat. Als je het lekker vindt theelepeltje groene pesto toevoegen en doorroeren. Schepje van de bouillon toevoegen is lekker. Rustig laten smoren tot de champignons zacht zijn en lekker veel vocht hebben afgegeven. Deksel erop laten!

Uitje met knoflook fruiten in eetlepel olie.

Rijst erbij en meebakken tot rijst beetje glazig is, afblussen met flinke scheut witte wijn.

Doorroeren tot opgenomen is en dan, in beetjes, bouillon toevoegen en rustig doorroeren tot opgenomen is en dit herhalen tot rijst half gaar is. Dan champignons en nat erbij en weer bouillon tot rijst bijna gaar is. Als laatste nog scheut witte wijn, kleingesneden asperges en naar smaak Parmezaanse kaas, peper en koriander tot een smeuïge risotto ontstaat…die zo lekker is en vol smaak dat spontaan een glimlach om je lippen en een vreugde dansje in je hart ontstaat. Koesteren…en gekoesterd worden…

Ik maak deze risotto altijd in flinke hoeveelheid en niet te zacht zodat ik m kan bewaren.

De tweede dag dat ik hiervan ga genieten doe ik een flinke schep risotto in een stenen kommetje met een klein beetje water (of wijn mmh)-om tegen uitdrogen te beschermen, in de magnetron tot de risotto heet en stomend is.

Ondertussen heb ik dan, al klaar, een heerlijke uitgebreide salade en heb ik een spiegelei gebakken (met hele dooier) waarvan ik het eiwit kleingesneden aan de salade heb toegevoegd.

Als het schaaltje risotto uit de magnetron komt doe ik de eidooier op mijn risotto en met de eerste hap prik ik mijn eidooier door zodat het eigeel heerlijk smeuïg en goeiwie slllrrp samen met de risotto al mijn zintuigen prikkelt. Zucht gevolgd door een hap knapperige salade waarna ik opnieuw wegsmelt met risotto…ik bedoel..ehum.. dit is orgasmisch eten !!!!

Ik wens je genot.

Xx PuurJuud

 

Geef een antwoord