Kerrie ei of Kerrie witlof schotel

Fijn recept om, zonder pakjes kant en klaar spul, zelf eenvoudig een heerlijke maaltijd neer te zetten met als basis………OVERHEERLIJKE KERRIESAUS.

Benodigdheden:

  • Knoflook (zoveel je lekker vindt, zonder dat het gaat overheersen)
  • Kerrie massala (aantal theelepels)
  • Pepertje of sambal (zoveel je lekker vindt)
  • (evt. stukje boullion blok-kip of maggie blokje)
  • Ui (1 flinke ui, klein gesnipperd)
  • Tomaat (4 stuks klein gesneden-evt. ontvelt)
  • Kokos (zoveel als je lekker vindt, zonder dat het gaat overheersen) (geconcentreerde kokos, blok – kun je bij een Toko of AH kopen)
  • Faja Lobi, Nasi Goreng Trafasie (theelepel)
  • Olijfolie

In wok of flinke koekenpan scheutje olie heet laten worden, knoflook, pepertje en ui fruiten..evt stukje bouillonblok toevoegen. Zodra je ui glazig is, 2 theelepels kerrie poeder toevoegen en even meebakken. Het kan zijn dat je meer kerrie moet toevoegen als je meer maakt of een te kleine theelepel gebruikt haha.. Daarna tomatenblokjes toevoegen en vuur iets lager zetten. Lekker laten pruttelen. Scheutje water toevoegen (bij voorkeur kokend) zodat alles net niet helemaal onderstaat. Voor wat diepte in de smaak een beetje Faja lobi toevoegen en naar behoefte kokos toevoegen.

Lekker laten garen tot de saus wat indikt en je ui en tomaat helemaal zacht, gaar zijn en een prutje vormen.

Met deze basis kerrie saus kun je heel veel lekkere maaltijden maken.

Voorbeelden:

Kerrie ei. Eieren koken (per persoon 2 eieren) en, gepeld, heel toevoegen aan het kerrie prutje. Aardappelen (per persoon 1 aardappel) even voorgaren in de magnetron (met schil, gaatjes inprikken, op rooster ongeveer 5 minuten op hoogste stand – daarna schil eraf halen) daarna in stukjes bij je ei en kerrie doen. Dit samen lekker laten pruttelen totdat de aardappelen helemaal gaar zijn en er niet teveel vocht meer bij de kerrie zit. Te droog is ook niet fijn omdat juist een beetje nat lekker is…..In aparte pan boontjes en of andere groente koken en apart serveren of ook door het kerrie prutje doen. Bij de Toko een lekker Rotti plaat halen en met je beste bestek….je vingers eten!!!! heerlijk genieten…

Witlof kerrie schotel. Per persoon minimaal 2 stronken witlof, schoonmaken (onderkant eraf en bittere stuk eruit snijden, eventueel buitenste lelijke blaadjes verwijderen.. verder heel laten) en koken totdat ze zo goed als gaar zijn, dan uit laten lekken. Aardappelen koken (evt half om half met knolselderij) en zodra gaar, afgieten en beetje prakken. Aardappelen/knolselderij onderin een ovenschaal. Gekookte witlofstronken in plakjes kipfilet (broodbeleg) rollen en over de aardappellaag verdelen. Kerrie saus erover. Beetje oude geraspte kaas erover en eventueel beetje paneermeel. In voorverwarmde oven (180 graden) ongeveer een half uur lekker laten bakken en dan …..Bon Apetit.

Veel plezier.. eerste Op Maat groep, ik hoor graag of het net zo lekker smaakt als toen we het samen hebben klaargemaakt. xx Juutje

Geef een antwoord